Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Felle discussie over aankoop asfaltplant

Felle discussie over aankoop asfaltplant

08/08/2017 07:03 - Wilfred Leeuwin

Minister Jerry Miranda van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie

Minister Jerry Miranda van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie Foto: dWT  

PARAMARIBO - In De Nationale Assemblee is maandag een felle discussie gevoerd over de aankoop van een asfaltplant door de regering. In een vorige vergadering deden de oppositieleden Mahinder Jogi en Asiskoemar Gajadien van de VHP hierover onthullingen. De regering koopt de plant voor 2,8 miljoen euro terwijl de waarde volgens Jogi en Gajadien ligt tussen de 1,2 miljoen en 1,5 miljoen euro.

Volgens minister Jerry Miranda van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie gaat het om een nieuwe geautomatiseerde plant compleet met machinerie. De nieuwe plant zou volgens hem de staat enorme besparingen opleveren bij het asfalteren van wegen. Hij heeft toegezegd alle relevante informatie over de aankoop, schriftelijk aan het parlement te zullen geven.

Bij de beantwoording van vragen over de aankoop van de plant, liep de discussie hoog op. Miranda noemde het een kwalijke zaak dat Gajadien het doet overkomen als zou de regering bezig zijn met een corrupte zaak. De bewindsman vindt het ongehoord dat dit assembleelid de regering steeds van corruptie beschuldigt zonder met bewijsstukken te komen. Gajadien had de regering "een boevenbende" genoemd.

De minister vindt dat de parlementariër zijn goede naam door het slijk haalt. "Ik ben geen lid van een boevenbende." Volgens de minister moet er rekening mee gehouden worden dat de ongefundeerde uitspraken en beschuldigingen ook gehoord worden door zijn familie en het publiek. NDP-parlementariër Amzad Abdoel vindt dat de oppositie aan beeldvorming doet om de regering negatief te bejegenen. "Dit lid maakt er bewust werk van om personen in een kwaad daglicht te plaatsen."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina