Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Contactverbod terreurverdachten opgeheven

Contactverbod terreurverdachten opgeheven

08/08/2017 14:54 - Ivan Cairo

Contactverbod terreurverdachten opgeheven

 

PARAMARIBO - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het contactverbod tussen de aangehouden terreurverdachten en hun advocaten opgeheven. Zo verneemt de Ware Tijd uit kringen van de advocatuur. Sinds het Openbaar Ministerie op 25 juli bekendmaakte dat vijf personen waren aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij activiteiten met een "terroristisch oogmerk", mochten de verdachten geen contact hebben met hun advocaten en familie. De verdachten zijn op 23 juli gearresteerd.

Onder de vijf aangehouden personen zouden twee Nederlanders zijn. Advocaten probeerden via het Hof van Justitie om het contactverbod te laten opheffen, maar kregen vorige week nul op het rekest. Nu is dat contact toegestaan. Wat de precieze tenlastelegging inhoudt is vooralsnog onduidelijk. De advocaten hebben nog geen onderhoud gehad met hun cliënten. De ouders van de twee Nederlanders namen onder andere advocaat Raoul Lobo in de arm om hun zonen te vertegenwoordigen.

In De Nationale Assemblee wilde waarnemend minister van Justitie en Politie Ferdinand Welzijn dinsdag geen mededelingen doen over het terreuronderzoek. Hij zei dat de zaak in onderzoek is bij het Openbaar Ministerie en verwees naar deze autoriteit voor meer duidelijkheid over deze kwestie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina