Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zesduizend geregistreerden voor vakantiejob

Zesduizend geregistreerden voor vakantiejob

07/08/2017 05:24 - Merredith Bruce

Een jeugdige registreert zich voor een vakantiejob.

Een jeugdige registreert zich voor een vakantiejob. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Maar liefst zesduizend jongeren hebben zich opgegeven voor een vakantiejob bij de overheid. Dat zijn ruim vijf keer zoveel jongeren als het ministerie van Sport- en Jeugdzaken aanvankelijk aan een baan had willen helpen.

"We wisten wel dat de behoefte groot is, maar zijn toch een beetje verrast", zegt directeur Rachel Koningsbloem-Pinas van Jeugdzaken tegen de Ware Tijd. Terwijl het ministerie had beoogd om elfhonderd jongeren aan een baan te helpen, waren er op de eerste registratiedag, 24 juli, al bijna duizend aanmeldingen in het hele land. Het ministerie besloot toen om ongeveer vijftienhonderd jongeren te helpen, wat uiteindelijk zesduizend is geworden.

"We gaan ervan uit dat ze het allemaal nodig hebben en streven er daarom naar om ze allemaal in te zetten." Dit betekent ook dat het ministerie op de begroting veel meer geld moet vrijmaken dan de SRD 750.000 die daarvoor was opgebracht. De jongeren zullen in september elk tien dagen werken voor SRD 50 per dag; er moet straks SRD 3 miljoen worden uitbetaald.

Om het fenomeen van late uitbetaling te voorkomen, heeft de minister volgens Pinas de opdracht gegeven om nu al vast te stellen wanneer het geld uiterlijk beschikbaar moet zijn en hoe en waar de jongeren uitbetaald zullen worden. Het streven is om de groep uiterlijk eind september volledig uit te betalen. "Het heeft ook geen zin om hen laat uit te betalen, want het geld is voornamelijk bedoeld om schoolspullen te kopen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina