Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Van Assen redt het niet op WK

Van Assen redt het niet op WK

07/08/2017 15:46 - Terence Oosterwolde

Van Assen redt het niet op WK

 

PARAMARIBO - Miguel van Assen heeft het niet gered op de wereldkampioenschappen atletiek in Londen. Op het onderdeel hink-stap-sprong kwam hij tot een afstand van 16,38 meter. Hij bleef daarmee onder de automatische kwalificatienorm van zeventien meter.

Van Assen heeft een personal-best van 16,94 meter. Die afstand haalde hij eerder dit jaar toen hij goud won tijdens de Zuid-Amerikaanse atletiekkampioenschappen. Echter, in Londen kwam hij niet verder dan 16,38 meter tijdens zijn eerste poging. De tweede en derde sprong van de Surinamer waren ongeldig.

Vooraf was bekend dat de automatische kwalificatie zeventien meter was. Uit groep A, waarin Van Assen met veertien anderen zat, haalden slechts de Amerikanen Chris Benard (17,20) en Christian Taylor (17,15) die limiet. De Cubaan Cristian Napoles was uit groep B de enige over zeventien meter; 17,06 meter. De andere negen finalisten haalden afstanden tussen 16,66 en 16,96 meter.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina