Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Tembe Art Studio heeft weer elektriciteit

Tembe Art Studio heeft weer elektriciteit

07/08/2017 22:45 - Audry Wajwakana

Tembe Art Studio heeft weer elektriciteit

Kunstcentrum 'Tembe Art Studio' in Moengo heeft sinds maandag weer stroom. Foto: Collectie Marcel Pinas  

PARAMARIBO - Rond tien uur maandagmorgen is de stroomtoevoer naar de Tembe Art Studio (TAS) in Moengo door EBS hersteld. Dit gebeurde in opdracht van minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. “De minister heeft moeite gedaan om in een brief aan de directie van EBS uit te leggen dat de overheid het kunstproject in Moengo ondersteunt”, zegt een opgeluchte Marcel Pinas.

Op het complex kunnen jongeren weer oefenen voor het Moengo Festival dat van 22 tot 24 september wordt gehouden. Het thema dit jaar is theater en dans. "Afgelopen weekend is er een training gemist, maar die halen we dit weekend in", zegt Pinas. Jongeren van Albina, Erowarte en Alfonsdorp komen het aanstaande weekend naar Moengo om door de theatermakers Tolin Alexander en Maggie Schmeitz en dansleraar Jules Brewster geselecteerd te worden voor deelname aan het festival.

Bij het bezoek van minister Peneux en de Belgische minister van onderwijs aan TAS een paar maanden geleden, gaf hij aan erg onder de indruk te zijn van wat de stichting allemaal heeft neergezet. Er zijn volgens de kunstenaar toen al afspraken met de bewindsman gemaakt over de mogelijke overname van de kosten van de nutsvoorzieningen. Het kunst- en cultuurgebeuren in Moengo zal volgens de kunstenaar na het gesprek met de minister onder het Directoraat Cultuur vallen.

"En zij zullen voor de kosten van de nutsvoorzieningen opdraaien. Dit is voor ons heel goed nieuws en wij zijn blij dat ook het ministerie van Jeugdzaken betrokken wordt bij dit kunstproject", zegt Pinas. Komend weekend zal cultuurdirecteur Elvira Sandie een bezoek brengen aan TAS om na te gaan hoe de samenwerking met de stichting een duurzame vorm kan krijgen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina