Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Historische EK-titel voor Nederlandse vrouwen

Historische EK-titel voor Nederlandse vrouwen

06/08/2017 15:01

Historische EK-titel voor Nederlandse vrouwen

Foto: Patrick Post AP  

AMSTERDAM - De Nederlandse voetbalvrouwen zijn zondag voor het eerst in de geschiedenis Europees kampioen geworden. In de zinderende finale werd Denemarken met 4-2 verslagen.

Nederland stond voor het eerst in de finale van een eindtoernooi. Voorheen was de halvefinaleplaats op het EK 2009 in Finland de beste prestatie van de voetbalsters. Duitsland won de laatste zes EK's, maar werd op dit toernooi in de kwartfinale uitgeschakeld door Denemarken, dat nog nooit een grote titel in de wacht wist te slepen.

De finale  begon spectaculair. Nadia Nadim benutte al in de zesde minuut een strafschop voor Denemarken. Dankzij treffers van Vivianne Miedema en Lieke Martens stond Oranje na een half uur met 2-1 voor, maar Pernille Harder tekende vervolgens voor de Deense gelijkmaker.

Vroeg in de tweede helft bracht Sherida Spitse Ora uit een vrije trap Nederland opnieuw aan de leiding. Miedema besliste de finale kort voor tijd met haar tweede van de avond: 4-2.

De wedstrijd trok 28.182 toeschouwers, een record voor een duel in het vrouwenvoetbal in Nederland. Het vorige record werd donderdag gevestigd toen er 27.093 mensen naar de halve finale tussen Nederland en Engeland (3-0) kwamen. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina