Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Geen besluit over partijpolitieke bemoeienis jeugdparlementariërs

Geen besluit over partijpolitieke bemoeienis jeugdparlementariërs

06/08/2017 00:02 - Merredith Bruce

Kelvin Koniki, voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement.

Kelvin Koniki, voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement. Foto: youtube  

PARAMARIBO - Of een jeugdparlementariër wel of niet (openlijk) een partijpolitieke activiteit mag bijwonen, is nog niet vastgesteld door het Nationaal Jeugdparlement. Het was de bedoeling dat de leden zaterdag op een vervolgvergadering hierover verder zouden praten en een standpunt zouden innemen.

Door het ingewikkelde karakter en de gevoeligheid heeft voorzitter Kelvin Koniki besloten om de discussie op een ander tijdstip te voeren. "Het is zeer ingewikkeld en gevoelig. Nergens wordt verboden dat leden partijpolitieke activiteiten mogen bijwonen. Je zal dit op een diplomatische wijze moeten aanpakken." Het vraagstuk zal aan de Jeugdadviesraad worden voorgelegd.

Het onderwerp is op een jeugdparlementsvergadering van 10 juni voor het eerst op tafel gelegd. De aanleiding daartoe was de aanwezigheid van een jeugdparlementslid dat aan Pertjajah Luhur is verbonden, op een politieke bijeenkomst van oppositionele partijen in die periode. Sommige leden zijn van mening dat een jeugdparlementariër zich moet distantiëren van partijpolitieke activiteiten, terwijl andere stellen dat er rekening gehouden moet worden met het democratische recht.

Deze tegenstrijdige meningen hebben geleid tot het besluit om het onderwerp op een ander moment verder te bespreken. Koniki heeft op de vervolgbijeenkomst vorige week zaterdag zijn verontschuldigingen aangeboden voor de wijze waarop de vergadering van 10 juni is verlopen. Door de uiteenlopende standpunten verlieten enkele leden voortijdig de vergadering. De bijeenkomst van zaterdag is rustig verlopen. "We hebben op een neutrale wijze een middenweg kunnen vinden", aldus Koniki.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina