Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Eervolle vermelding Surinaamse op Natuurkunde Olympiade

Eervolle vermelding Surinaamse op Natuurkunde Olympiade

06/08/2017 05:26 - Van onze redactie

Farchanda Abdoel Wahid

Farchanda Abdoel Wahid Foto: Comité Natuurkunde Olympiade Suriname  

PARAMARIBO - Farchanda Abdoel Wahid heeft tijdens de Internationale Natuurkunde Olympiade 2017 in Yogyakarta, Indonesië, een eervolle vermelding in de wacht gesleept. Wahid, die ook best geslaagde van het Miranda Lyceum is, heeft samen met Simran Mokiem, Winay Nandlal (alle drie van het Miranda Lyceum), Sarfaraz Muradin (Meyer Lyceum) en Netanja Harlianto (Hoogendoorn Atheneum) deelgenomen aan de 48ste editie van deze Olympiade, die van 16 tot en met 24 juli werd gehouden.

De Internationale Natuurkunde Olympiade wordt sinds 1967 jaarlijks gehouden, ieder jaar in een ander gastland. Deelnemers zijn middelbare scholieren die in januari van hun jaar van deelname de leeftijd van twintig nog niet hebben bereikt. Bij dit toernooi wedijveren de studenten met elkaar op het gebied van hun kennis van de natuurkunde, door theoretische en practicumproblemen in dit vak op te lossen. Suriname neemt sinds 1991 deel.

Dit jaar hebben 87 landen met 395 middelbare scholieren meegedaan. De Surinaamse delegatie bestond naast de vijf studenten uit twee begeleiders, beide natuurkundedocenten. De theorieopgaven gingen vooral over astrofysica, donkere materie en de verschillende natuurrampen waarmee Indonesië te maken heeft. De geselecteerde studenten hebben voorafgaand aan de afvaardiging naar Indonesië een intensief trainingsprogramma gevolgd.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina