Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ambtenaren met arbeidscontract zullen pensioen ontvangen

Ambtenaren met arbeidscontract zullen pensioen ontvangen

06/08/2017 15:00 - Naomi Hoever

Ambtenaren met arbeidscontract zullen pensioen ontvangen

 

PARAMARIBO - Ambtenaren met een arbeidsovereenkomst of in tijdelijke dienst komen in aanmerking voor pensioen wanneer zij de pensioengerechtigde leeftijd bereiken. Dat staat in het gewijzigde staatsbesluit Spaarinhouding uit 2016. Met de invoering komt het staatsbesluit uit 1973 te vervallen. De inhouding van de premie is eind juli ingegaan.

In het gewijzigd besluit staat dat de maatregel ook geldt voor personen die al vóór de afkondiging van dit besluit in overheidsdienst waren met een tijdelijke aanstelling of arbeidsovereenkomst. Deze groep krijgt de gelegenheid om spaarpremie in te kopen. Vanaf de dag waarop zij in dienst zijn getreden wordt de premie ingehouden.

Bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd zal de spaarpremie worden omgezet in pensioenpremie. Voorzitter Guno Sabajo van de Bond Personeel van het Ministerie van Onderwijs spreekt van een heugelijk moment, vooral voor de schoonmaaksters van dat ministerie, voor wie hij zich sterk heeft ingezet.

Het besluit vloeit voor uit de Wet Algemeen Pensioen van 2014 waarin een basispensioenregeling is opgenomen voor elke deelnemer bij het bereiken van de gerechtigde leeftijd. Dit is de reden waarom de overheid gemeend heeft om ook op de salarissen van eerder genoemde groep spaarinhouding te plegen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina