Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Basketballer Charlon Kloof strijkt neer in Spanje

Basketballer Charlon Kloof strijkt neer in Spanje

19/07/2017 21:12 - Terence Oosterwolde

Charlon Kloof is de nieuwste aanwinst van UCAM.

Charlon Kloof is de nieuwste aanwinst van UCAM. Foto: UCAM  

PARAMARIBO - De rondreis door de internationale basketbalwereld heeft Charlon Kloof woensdag op bekend terrein gebracht. Hij is neergestreken in Spanje waar hij zal uitkomen voor Universidad Católica de Murcia Basketball Club kortweg UCAM Murcia CB. Eerder bezocht Kloof de Canarias Basketball Academy in Spanje.

"It's official. Charlon Kloof joins UCAM Murcia CB", werd woensdag zelf door de club gemeld op haar Facebook-pagina en website. De ploeg is in 1985 opgericht en is actief in de hoogste divisie van Spanje. In het afgelopen seizoen eindigde de club als negende met veertien zeges uit 32 duels en miste ze nog net de play-off, waarvoor de top acht zich plaatste.

Kloof, 27 jaar, heeft in Suriname gebasketbald voor CLD en Yellow Birds. Daarna bekwaamde hij zich verder aan de Canarias Basketball Academy, waarna hij zich vestigde in de Verenigde Staten en onder meer uitkwam voor de NCAA Division 1-college St. Bonaventure.

In zijn profcarrière speelde hij achtereenvolgens voor het Turkse Istanbul DSI, Rethymno Cretan Kings uit Griekenland, Auxilium CUS Torino in Italië en vorig seizoen voor MZT Skopje in Macedonië. Met deze ploeg was hij actief op drie fronten en hoewel het jaar "mentaal en fysiek het moeilijkst was" voor hem sloot hij het af met het kampioenschap en werd hij uitgeroepen tot Most Valuable Player. Met MZT Skopje won hij ook de Super Cup, maar in de EuroCup en Adriatic League liep het mede door blessureleed niet voorspoedig.

Kloof was pas nog in Suriname op vakantie. Hij ging bij verschillende clubs langs en hield als afsluiting een clinic voor lokale basketbalcoaches. Hij had ook twee pittige sessies met junioren- en seniorenbasketballers in de sporthal van Lyceum 1. De speler maakt deel uit van de nationale seniorenbasketbalselectie van Nederland, die binnenkort plaatsingswedstrijden moet spelen voor de kwalificatieronde van de FIBA Basketball World Cup 2019 in China.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen