Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Presentatie ‘bloeiende toekomst van Brokopondo’

Rosebel presenteert boek over ontwikkelingsbehoefte Brokopondo

17/07/2017 07:09 - Aidy Pinas-Agodeba

Jerry Finisie van Rosebel Gold Mines overhandigde het eerste exemplaar van het boek aan districtscommissaris Kenya Pansa van Brokopondo.

Jerry Finisie van Rosebel Gold Mines overhandigde het eerste exemplaar van het boek aan districtscommissaris Kenya Pansa van Brokopondo.  

BROKOPONDO - Om de duurzame ontwikkeling van het district Brokopondo verder te stimuleren heeft Rosebel Gold Mines een onderzoek laten uitvoeren in zeven dorpen naar onder andere de ontwikkelingsbehoefte. De resultaten zijn gebundeld in het boek ‘De bloeiende toekomst van Brokopondo’.

NGO Instituut voor Kaderontwikkeling en Onderzoek in Suriname (Nikos) heeft onderzoek gedaan in Marchallkreek, Klaaskreek, Nyun Lombé, Brownsweg, Balingsoela, Kwakoegron en Nieuw Koffiekamp. Het boek geeft per dorp inzicht in de samenstelling van de bevolking, de sociaal-economische kenmerken, levensstandaard en ontwikkelingsbehoefte, meldt Rosebel in een persbericht. De uitgave belicht ook recente ontwikkelingen, zorgpunten en uitgevoerde of lopende programma's en projecten in de dorpen.  

"De gegevens zijn verzameld via gesprekken en enquêtes met personen en organisaties uit de dorpen waaronder het dorpsbestuur, dorpsbewoners, vrouwenorganisaties en lokale ondernemers", schrijft Rosebel. "De resultaten van het onderzoek moeten in de eerste plaats de lokale bevolking meer inzicht geven in hun eigen leefsituatie, waardoor zij die informatie kan gebruiken om haar eigen ontwikkeling ter hand ter nemen."

De onderzoeksresultaten zijn ook nuttig voor Rosebel, om samen met de lokale gemeenschappen die projecten uit te voeren die door hen als prioriteitsgebieden zijn aangegeven. In de loop der jaren zijn projecten uitgevoerd op het gebied van onderwijs, infrastructuur en inkomstenvergroting.

De informatie in het boek is bruikbaar voor de overheid, bedrijven en andere organisaties die programma's en projecten voor lokale gemeenschapsontwikkeling willen opstellen, schrijft Rosebel. Vrijdag heeft Jerry Finisie van de goudmaatschappij het eerste exemplaar overhandigd aan districtscommissaris Kenya Pansa van Brokopondo. Ook dorpsbesturen, scholen in Brokopondo en de centrale overheid krijgen exemplaren. 

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina