Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Minister Dikan ontwikkelt beleid voor marktwezen

Minister Dikan ontwikkelt beleid voor marktwezen

17/07/2017 05:23 - Naomi Hoever

Venters op de Centrale Markt. Minister Edgar Dikan van RO heeft samen met zijn ministerie beleid ontwikkeld voor het marktwezen.

Venters op de Centrale Markt. Minister Edgar Dikan van RO heeft samen met zijn ministerie beleid ontwikkeld voor het marktwezen. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Het marktwezen valt al jaren onder het ministerie van Regionale Ontwikkeling, maar specifiek beleid ontbrak. Minister Edgar Dikan, nu bijna twee jaar in functie, weet niet waarom er geen richtlijnen waren voor het functioneren van de markten, maar heeft nu een beleidslijn ontwikkeld.

"Markten moeten de plek krijgen die ze verdienen", zegt de minister. Markten moeten aantrekkelijk worden en over voldoende parkeergelegenheid beschikken. De minister legt uit dat het aantal markten niet bekend is, zelfs niet in Paramaribo. Het ministerie is nu bezig met inventarisatie. Als die af is, krijgt elke markt - in goed overleg met de belangenorganisaties - een eigen beheerder of marktmeester. 

Het organogram van het ministerie is inmiddels uitgebreid met de afdeling Markten, Staatslogeergebouwen en Vuilophaal. Deze afdeling is dit jaar begonnen en verkeert nog in de opstartfase. Dikan verwacht dat de afdeling effectiever zal zijn na goedkeuring van de begroting van 2017.

Het beleid is gericht op de ordening van de markten, het aantrekkelijk maken van de markten, het scheppen van randvoorwaarden en de aanpak van de hygiëne. Ook zal samenwerking worden gezocht met onder meer het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg en de Pan-Amerikaanse gezondheidsorganisatie (Paho).

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina