Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Buza-minister: ‘Jeugd betrekken bij beleid’

Buza-minister: ‘Jeugd betrekken bij beleid’

17/07/2017 03:19 - Van onze redactie

Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken.

Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken. Foto: dWT  

PARAMARIBO - De jeugd moet nadrukkelijk betrokken moet worden bij het uitzetten van beleid om de nationale ontwikkelingsdoelen te realiseren. Dat zei minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken vorige week in Abidjan, de hoofdstad van het Afrikaanse Ivoorkust, tijdens de 44ste Vergadering van de Raad van Ministers van Buitenlandse Zaken van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC).

Jongeren, vrede en ontwikkeling in een wereld van solidariteit: dat was het centrale thema van de bijeenkomst, zo meldt het ministerie in een persbericht. Volgens de bewindsvrouw kunnen de OIC-lidlanden niet om de jeugd heen, mede omdat de overgrote meerderheid van hun bevolking uit jongeren bestaat. Zij onderstreepte de oproep van president Bouterse om jongeren te betrekken en de noodzaak voor begeleiding door ouderen in hun verdere ontwikkeling.

Daarnaast noemde Pollack-Beighle het "van eminent belang om voor de jeugd een mechanisme in te stellen dat hen faciliteert om bij te dragen aan het tot stand komen van een jongerenbeleid". In dit kader verwees zij naar de concrete stappen die in Suriname zijn gezet zodat de jeugd bouwstenen kan helpen aandragen voor de duurzame ontwikkeling van ons land.

De bewindsvrouw riep op tot de ontwikkeling van een mechanisme voor inspraak en participatie van jongeren binnen de OIC en tot instelling van een fonds met als belangrijkste doel het investeren in de jeugd.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina