Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Uruguay experimenteert met legale verkoop wiet

Uruguay experimenteert met legale verkoop wiet

16/07/2017 16:01

Uruguay experimenteert met legale verkoop wiet

 

MONTEVIDEO - In Uruguay begint woensdag een experiment met de gelegaliseerde verkoop van marihuana in apotheken. Er hebben zich 4.711 mensen geregistreerd voor de proef. Zij mogen maximaal tien gram wiet per week kopen voor eigen gebruik.

In de apotheek kost de wiet 1,14 euro per gram en dat is veel goedkoper dan op de zwarte markt. De overheid wil zo de macht van drugsbendes terugdringen. Twee bedrijven in de omgeving van de hoofdstad Montevideo kweken de wiet, onder toezicht van de staat. ANP/NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina