Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Stemming Trumpcare uitgesteld

Stemming Trumpcare uitgesteld

16/07/2017 17:57

Stemming Trumpcare uitgesteld

 

WASHINGTON DC - De stemming in de Amerikaanse Senaat over de nieuwe gezondheidswet die Obamacare moet vervangen, is opnieuw uitgesteld. Senator John McCain moet herstellen van een operatie en kon daarom niet bij de stemming aanwezig zijn.

De stemming over de wet is ongemeen spannend. De afschaffing van de bestaande 'Obamacare'-zorgwet van zijn voorganger Barack Obama was een van Trumps belangrijkste verkiezingsbeloften. Het is dus voor Trump erg belangrijk dat de nieuwe wet wordt aangenomen.

De Republikeinen hebben met 52 zetels een nipte meerderheid in de Senaat. Mitch McConnell, de Republikeinse leider van de Senaat, heeft 50 ja-stemmen nodig om de nieuwe wet erdoor te krijgen. Twee Republikeinse senatoren lieten al weten tegen te stemmen.

Iedere stem telt dus nu voor de Republikeinen. McCain heeft zich al kritisch uitgelaten over de nieuwe wet, maar wat hij gaat stemmen is niet bekend​. De bekende senator heeft succesvol een bloedklonter van ongeveer vijf centimeter boven zijn linkeroog laten verwijderen. Hij heeft nu tijd nodig om te herstellen van de operatie.

In juni werd de stemming over een nieuwe zorgwet ook al uitgesteld, de Republikeinen deden dat toen omdat ze geen meerderheid zouden krijgen voor het voorstel dat op tafel lag. Daarna is het voorstel bijgeschaafd, in de hoop dat er nu wel een meerderheid voor zou zijn. RTLnieuws

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina