Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • INGEZONDEN: Wat is er aan de hand met dit land?

INGEZONDEN: Wat is er aan de hand met dit land?

16/07/2017 05:41

De redactie van DWT Publishing NV stelt lezers in de gelegenheid stukken in te zenden ter publicatie. In principe worden alle ingezonden artikelen opgenomen, tenzij de inhoud schadelijk, kwetsend of beledigend is voor derden. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de mening van DWT Publishing NV. De redactie behoudt zich het recht om stukken niet te plaatsen, in te korten of te redigeren zonder dat die uit hun context worden gehaald.

De redactie van DWT Publishing NV stelt lezers in de gelegenheid stukken in te zenden ter publicatie. In principe worden alle ingezonden artikelen opgenomen, tenzij de inhoud schadelijk, kwetsend of beledigend is voor derden. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de mening van DWT Publishing NV. De redactie behoudt zich het recht om stukken niet te plaatsen, in te korten of te redigeren zonder dat die uit hun context worden gehaald.  

Suriname is in een vrije val geraakt ten aanzien van moreel verval, onethisch gedrag, corruptie, zelfzucht, geldzucht, machtzucht, negeren van wet en recht, politiek opportunisme en een negatieve trend van leiders om zich publiekelijk te bezondigen aan ongenuanceerde uitingen zonder na te denken over de effecten en consequenties voor zichzelf, laat staan voor de samenleving.

Heel veel van deze mensen schijnen geen enige vorm van principes en acceptabele idealen meer te omarmen. En om het helemaal compleet te maken, zijn er openlijke bedreiging aan de fundamenten van onze rechtstaat (rechterlijke macht en Openbaar Ministerie), omdat het niet goed uitpakt voor een persoon die toevallig een hoge functie bekleedt. In normale gevallen zou een eenvoudige burger allang zijn opgepakt en vastgezet. Maar dit is het gedrag dat zij nu stimuleren bij het volk, inclusief onze kinderen.

Mensen zullen gauw denken dat ik hier als een anti-regeringsgezinde zit af te geven op de regering. Nee! Het betreft de hele politieke constellatie waarop ik mijn kritiek uit. Oppositie en coalitie en hun hele entourage. Die zitten toneel te spelen, hun eigen belangen en die van slechts hun familie en vrienden veilig te stellen, terwijl dit volk hunkert naar oprechte leiding om Suriname te leiden naar daadwerkelijke ontwikkeling en het bieden van een rooskleurige toekomst aan het Surinaamse volk.

Ik zie oppositieleiders die staan te trappelen om gauw de regering naar huis te sturen om zodoende zelf achter het politieke stuur zitting te nemen, waarbij het overduidelijk is dat een aantal van hen helemaal niet voldoen als landsbestuurders. Een vrij vertaald Surinaams spreekwoord zegt: 'rennen voor de regen en belanden in de rivier', van kwaad tot erger dus indien deze aan bod komen. Serieus, ik wil de toekomst van mijn kind niet door deze laten medebepalen.

De rol die maatschappelijke leiders hebben om onze maatschappij op te bouwen, dreigt volledig te vervagen en dus is het streven naar eerlijkheid, en voorbeeldig sociaal maatschappelijk gedrag prioriteit nummer laatst. Ze zijn bezig onze kinderen te vergiftigen en hun toekomst te vernietigen met hun gedrag en houding. Ik hoor vaak dat jongeren zich meten aan politici of iets over hen zeggen: "Ik wil net als gangster X zijn, snel geld maken en veel concessies hebben en daarna smijten met geld, net money hond". En zo zijn er tal van voorbeelden. Dat zijn de rolmodellen voor onze kinderen.

Het lijkt weliswaar op een open deur intrappen, maar moet ik daarom mijn pen wegzetten en met lede ogen zitten toekijken totdat het mij en mijn kinderen overkomt? Waar koersen we naar toe? Richting chaos? Hebben mijn kinderen een toekomst in dit land? Heel eerlijk, ik weet het niet. En dat is nu precies het punt, het is onzeker. Als bezorgde burger heb ik een advies aan zowel de oppositie als de coalitie, willen ze toch nog een klein beetje iets betekenen voor dit land.

Oppositie, mocht het zover komen dat het vertrouwen wordt opgezegd in de rechterlijke macht of het Openbaar Ministerie, of wordt hun het werken onmogelijk gemaakt, leveren jullie je mandaat als geheel weer in om een standpunt te maken, zowel nationaal en internationaal. Werk verder aan de eerlijkheid, moraal en ethiek en kwaliteit van je vooraanstaande leden en laten de leden met een bevlekt verleden gaan rusten en bureauwerk doen. Wat is zo moeilijk? Wat is erin godsnaam aan de hand met dit land? Het antwoord ligt voor de hand: het zijn de mensen in dit land, vooral de leiders.

Steven Alfaisi

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina