Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Federer schrijft geschiedenis met achtste Wimbledon-titel

Federer schrijft geschiedenis met achtste Wimbledon-titel

16/07/2017 13:51

Federer schrijft geschiedenis met achtste Wimbledon-titel

 

LONDEN - Weer schrijft Roger Federer geschiedenis. De Zwitser heeft Wimbledon voor de achtste keer gewonnen en daarmee passeert hij Pete Sampras, met wie hij sinds 2012 het record van zeven titels deelde. Ook William Renshaw won het toernooi in de negentiende eeuw zeven keer.

In de finale had de 35-jarige Federer, die nu een recordaantal van negentien grandslamtitels achter zijn naam heeft staan, weinig te duchten van Marin Cilic: 6-3, 6-1, 6-4. De Kroaat was niet fit: hij werd meerdere keren behandeld aan zijn voet. Uit pure teleurstelling liet hij tussendoor zijn tranen de vrije loop.

Eerder dit jaar was Federer bij zijn rentree op de ATP Tour - hij trok zich vorig jaar na Wimbledon een half jaar terug om te herstellen van slepende knie- en rugproblemen - ook al de beste bij de Australian Open en bij de masterstoernooi envan Indian Wells en Miami. NOS.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina