Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bouterse bemoedigt leerlingen voor schooltoets

Bouterse bemoedigt leerlingen voor schooltoets

16/07/2017 12:25 - Ivan Cairo

Bouterse bemoedigt leerlingen met schooltoets

President Desi Bouterse zondag te Bosbivak waar hij leerlingen uit Sipaliwini een hart onder de riem stak in verband met hun deelname aan de aanstaande schooltoets. Foto: Nationaal Informatie Instituut  

PARAMARIBO - President Desi Bouterse heeft leerlingen uit Sipaliwini die binnenkort deelnemen aan de schooltoets voor zesdeklassers zondag toegesproken en bemoedigd. In verband met het examen dat woensdag begint organiseerde de regering een motievatieweekend voor ruim 250 zesdeklassers en hun begeleiders te Bosbivak in Para. Het gaat om kinderen uit dorpen langs de Boven-Surinamerivier, van Langu tot Pokigron.

De scholieren arriveerden vrijdag te Bosbivak, zegt Clifton Limburg, directeur van het Nationaal Informatie Instituut (NII). Niet alle scholen hebben deelgenomen omdat een aantal reeds enkele activiteiten achter te rug hebben, waaraan het Kabinet van de President ook heeft bijgedragen. Vrijdagavond heeft de organisatie enkele toetsvragen met de kinderen behandeld. Daarna waren er motiverende woorden van assembleelid Aida Nading en de twee jeugparlementariërs van Sipaliwini.

Zaterdag maakten de kinderen een wandeling door de stad, langs bekende gebouwen en monumenten. Zij mochten het terrein van het paleis betreden en zijn ook ontvangen door parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Zij hield een presentatie voor de leerlingen. 's Middags bezochten de kinderen het agrarische bedrijf van het Nationaal Leger om te zien wat daar wordt geplant en gekweekt. "Ze waren zeer onder de indruk", aldus Limburg. Zaterdagavond hebben de leerlingen kennisgemaakt met minister Joan Dogojo van Sport en Jeugdzaken; ook zij heeft hen toegesproken.

Zondag (vandaag) keren de kinderen terug naar huis. Voor vertrek werden zijn zij toegesproken door het staatshoofd. Hij hield hen voor zich te beijveren opdat vervolgonderwijs voor hun gegarandeerd is. De leerlingen hebben vragen mogen stellen waar de president antwoord op gaf. Ook met de leerkrachten had president Bouterse een bespreking. Samen hebben zij gekeken naar "werkbare oplossingdmodellen voor de makkelijk op te lossen problemen" in hun woongebied.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina