Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 15e Suriname Jazz Festival niet groots

15e Suriname Jazz Festival niet groots

16/07/2017 16:51

15e Suriname Jazz Festival niet groots

 

PARAMARIBO - De vijftiende editie van het Suriname Jazz Festival in oktober wordt niet groots gevierd. Dit vertelt voorzitter Jan van Charante van Stichting Suriname Jazz Festival, de organisatie achter het evenement.

"We hadden gehoopt om de vijftiende editie groots te vieren. Gezien de situatie in het land is dat niet mogelijk. Het is dit jaar absoluut heel moeilijk voor ons", stelt Van Charante. Hij legt uit dat artiesten uit het buitenland in US dollars betaald moeten worden; sponsoren komen nu moeilijk aan vreemde valuta.

De voorzitter van Stichting Suriname Jazz Festival wil nog niet veel kwijt over de artiesten die dit jaar naar Suriname worden gehaald. Tradioneel worden de namen pas bij de officiële persconferentie prijsgegeven.

De Surinaams-Nederlandse Afro-Caribische jazzband Fra Fra Sound, de Amerikaanse sterbassiste Divinity Roxx en de Ivoriaanse topdrummer Paco Séry waren enkele van de topacts vorig jaar. 

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina