Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zaailand functioneert vanaf maandag weer

Zaailand functioneert vanaf maandag weer

15/07/2017 10:07 - Gilliamo Orban

Zaailand functioneert vanaf maandag weer

Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Het Internaat Zaailand te Zorg en Hoop zal maandag, na een week, weer functioneren. Dat is vrijdag besloten tijdens een vergadering met 29 pupillen en enkele ouders. “Vijftien jongens hebben gezegd dat ze zullen terugkeren keren en van drie anderen is dat nog onzeker”, zegt Henry Lamsberg van de Educatieve Studenten Opvangcentra.

Na de suïcide van directeur Frank van Cooten waren maandag alle zeventig pupillen uit het internaat vertrokken. Sommige ouders wonen heel ver in het binnenland en konden daarom de vergadering niet bijwonen. Het internaat blijft toegankelijk voor jongens die alsnog besluiten terug te keren.

De vijftien pupillen die zullen terugkeren, hebben het internaat echt nodig. "Soms hebben kinderen drogredenen om in een internaat te verblijven. Ze kunnen wel bij familie wonen, of bijvoorbeeld in een appartement in de stad, maar dat is veel duurder dan een internaat", antwoordt Lamsberg op de vraag waarom meer dan helft van de pupillen niet is verschenen op de vergadering. De Ware Tijd berichtte eerder dat de jongens zijn vertrokken uit vrees voor wat er is gebeurd en dat zij hieraan een trauma hebben overgehouden.

"We hebben samen met geestelijke leiders aan hen gezegd dat ze niet bang moeten zijn voor de dood. Die is deel van het leven." Lamsberg zegt dat het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur mogelijkheden zal bekijken om de jongens te begeleiden. Daarnaast heeft het Nationaal Jeugdparlement begeleiding toegezegd. "We zullen ook een dienst houden, waarbij geestelijke leiders van de buurt komen bidden om de jongens mentaal te sterken."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina