Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Powl Ameerali dropt nieuwe muziek

Powl Ameerali dropt nieuwe muziek

15/07/2017 18:06

Powl Ameerali dropt nieuwe muziek

Foto: powlameerali.com  

PARAMARIBO - Powl Ameerali is na jaren terug met nieuw werk. Hij lanceerde deze week maar liefst twee producties: het tien nummers tellend album ‘So!’, en een cd-single met daarop zijn eerste Nederlandstalige nummer. De artiest treedt zaterdag op in Nederland bij het Kwaku Summer Festival.

Toen Ameerali in 1982 het Suripop-podium koos en de winnende compositie 'Gi Yu Wawan' vertolkte, werd een Surinaams muziekfenomeen geboren. In 2002 ontpopte Ameerali zich tot songwriter, zijn eerste nummer was 'Switi Firi' van de gelijknamige titeltrack Switi Firi en het publiek wist dat goed te waarderen. Dezelfde succesformule van zijn eerste album, zet de artiest nu voort in zijn nieuw album 'So!'. Zijn passie voor de latinmuziek komt hierop goed tot uiting.

Uniek is dat de artiest naast zijn album 'So!' ook een cd-single met drie composities uitbrengt waaronder één, voor Ameerali's doen, vrij bijzondere. Hij stapt hierbij uit zijn comfortzone en presenteert zijn eerste Nederlandstalig nummer aan de wereld: 'Met Jou Is Alles Anders'. Het nummer is tot stand gekomen door een samenwerking met Guus Pengel en muziekvirtuoos Iwan Van Hetten. Het gaat om een mooie lobisingi die zeer muzikaal en dansbaar in elkaar is gezet.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina