Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Eerste nieuwe-leerweg-verplegenden afgeleverd

Eerste nieuwe-leerweg-verplegenden afgeleverd

15/07/2017 05:23 - Aidy Pinas-Agodeba

De nieuwbakken verpleegkundigen die volgens de beroepsbegeleidende leerweg zijn opgeleid, hebben vrijdag hun eed afgelegd.

De nieuwbakken verpleegkundigen die volgens de beroepsbegeleidende leerweg zijn opgeleid, hebben vrijdag hun eed afgelegd. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Twaalf geslaagden die in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) zijn opgeleid volgens de beroepsbegeleidende leerweg zijn vrijdag officieel toegelaten tot het beroep van verpleegkundige. De gekozen leerweg is een ‘nieuwe' manier van leren.

De studenten gaan een week naar school en volgen daarna drie weken praktijkles bij bejaardentehuizen, thuiszorgorganisaties en andere instellingen. Zo brengen zij het geleerde direct in praktijk. Deze manier van opleiden moet helpen om de kwaliteit van de zorg verder te verbeteren. Twee groepen die in opleiding zijn moeten eind van het jaar afronden. Fauzia Niamut, verpleegkundig directeur van het AZP, drukte de nieuwe lichting verpleegkundigen op het hart om als professional te opereren.

Zo moeten zij de zorgvrager respectvol, beleefd en liefdevol behandelen. De verpleegkundig directeur riep de geslaagden ook op zich te blijven scholen, omdat het verpleegkundig beroep heel dynamisch is. Er vinden steeds nieuwe ontwikkelingen plaats en de beoefenaren moeten dus bij de tijd blijven.

Verpleegkundigen staan voor een uitdaging, vindt Caroline de Baas, waarnemend hoofd van de Inspectie Verplegende en Verzorgende beroepen. Vanaf de dag dat zij zich hebben ingeschreven bij de opleiding hebben ze een bladzijde omgeslagen in hun leven. Ze wees de geslaagden op het belang om de richtlijnen in acht te nemen. Het gebeurt namelijk dat de Inspectie bij controle nog zaken ziet die niet door de beugel kunnen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina