Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Hamburg doet onderzoek naar politieoptreden

Hamburg doet onderzoek naar politieoptreden

14/07/2017 21:05

Hamburg doet onderzoek naar politieoptreden

Foto: AFP  

HAMBURG - De autoriteiten in Hamburg hebben een vooronderzoek ingesteld naar mogelijk buitensporig gewelddadig optreden van 35 agenten tijdens de rellen rond de G20-top in de stad.

In 27 gevallen wordt bekeken of de agenten onnodig lichamelijk letsel hebben toegebracht aan relschoppers, meldde de Süddeutsche Zeitung vrijdag. Ook het ministerie van Binnenlandse Zaken doet onderzoek. Een woordvoerster sloot vrijdag niet uit dat het onderzoek naar het politieoptreden wordt uitgebreid.

Burgemeester Olaf Scholz had eerder meermaals uitgesloten dat de politie regels had overtreden. Daarbij kreeg hij steun uit internationale hoek. Zo vond Jean-Claude Juncker de kritiek op het optreden van de politie "onrechtvaardig en onbegrijpelijk".

 

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina