Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vermoorde vrouw was voorbeeldige arbeider

Vermoorde vrouw was voorbeeldige arbeider

08/07/2017 21:39 - Eliézer Pross

Het ontzielde lichaam van de 55-jarige Marjorie Willems wordt afgevoerd door de lijkenwagen.

Het ontzielde lichaam van de 55-jarige Marjorie Willems wordt afgevoerd door de lijkenwagen. Foto: Anthony Janki  

PARAMARIBO - Een "moederfiguur" en "trots voorbeeld van hoe iemand ergens kan beginnen in een eenvoudige functie om zich daarna op te werken tot manager". Dit zegt een terneergeslagen Arun Hindori, directeur van Cirkel Group of Companies over de 55-jarige Marjorie Willems die vrijdagochtend rond acht uur badend in haar bloed werd aangetroffen in de keuken van fastfoodrestaurant KFC aan de Wilhelminastraat.

De redactie verneemt dat op camerabeelden van de zaak duidelijk te zien is hoe ze doodgeknuppeld werd door een figuur met afgedekt gezicht, gewapend met een grote ijzeren verstelbare sleutel die doorgaans gebruikt wordt op schroefmoeren. Ze werd meerdere keren meedogenloos op het hoofd ermee geslagen. "Ze is om geen enkele denkbare reden van het leven beroofd", zegt Hindori zuchtend, terwijl hij zijn tranen nauwelijks kan bedwingen. Hij vermoedt dat het om een poging tot roof ging. "Degene die binnen is gekomen wilde geld hebben, maar de kluis was dicht en de persoon kon er niet bij komen."

Als leidinggevende kwam Willems iets na zeven uur 's morgens aan om de zaak open te doen. De wachter heeft haar nog via de voordeur binnen zien gaan. "Ze heeft het alarm uitgemaakt en alle procedures gevolgd. Kort daarna is ze overvallen." Een wachter verklaarde dat aan de voorzijde van het gebouw niet gehoord kan worden wat achterin, waar de keuken is, gebeurt. Hindori kon de moed niet opbrengen om de lugubere scène te omschrijven die de harteloze dader heeft achtergelaten. Een collega die normaal via de achterdeur binnenstapte om sleutels bij Willems te halen om het restaurant ernaast te openen, vond haar badend in haar bloed. Ze rende de zaak gillend uit om hulp te zoeken.

Het lijk is in beslag genomen door het Openbaar Ministerie voor lijkschouwing. Het forensisch onderzoek was tot en met vrijdagmiddag nog niet afgerond. De politie spreekt niet gelijk van een 'roofmoord', wat mogelijk betekent dat er met meedere scenario's rekening gehouden wordt. Alle restaurants van Cirkel Group bleven vrijdag gesloten. "Wij rouwen mee met de familie die het behoorlijk zwaar heeft, want ze was ook familie van ons", aldus Hindori. Het slachtoffer laat een dochter en een kleinkind achter.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina