Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Wan Okasi eist 50 procent inflatiecorrectie

Wan Okasi eist inflatiecorrectie van 50 procent

19/06/2017 03:36 - Van onze redactie

Enkele bestuursleden van Stichting Wan Okasi, in het midden voorzitter Aniel Koendjbiharie.

Enkele bestuursleden van Stichting Wan Okasi, in het midden voorzitter Aniel Koendjbiharie. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Stichting Wan Okasi voor mensen met een visuele beperking wil van de regering een inflatiecorrectie van vijftig procent. Ze heeft dit onlangs onder de aandacht van De Nationale Assemblee gebracht, aangezien er geen reactie komt van de regering.

Aanvankelijk was gevraagd om de financiële bijstand van mensen met een visuele beperking op te trekken van SRD 325 naar het niveau van de algemene oudedagsvoorziening. Aniel Koendjbiharie, voorzitter van de stichting, zei zaterdag tijdens de viering van het zesjarig bestaan van de organisatie dat ook hij en lotgenoten de druk van de economische situatie in het land voelen. Hij stond stil bij de gerealiseerde doelen, de huidige situatie en de toekomst van de stichting.

De voorzitter wilde niet te veel aandacht wijden aan zaken die door omstandigheden niet gerealiseerd konden worden, maar dat betekent niet dat deze vergeten zijn. Hij verwees bijvoorbeeld naar het verzoek aan de regering in 2013 om de organisatie de mogelijkheid te bieden een eigen zorgvervoerbedrijf op te richten. Er lag al een plan klaar, maar daar is niets van terechtgekomen. De stichting heeft gedurende haar bestaan diverse activiteiten georganiseerd, waaronder geldinzamelingsacties.

Koendjbiharie is blij dat de stichting ervoor heeft kunnen zorgen dat er meer aandacht wordt besteed aan de doelgroep. Hij stelt dat aandacht alleen niet voldoende is. Van belang is dat de knelpunten waarmee de groep zit worden opgelost en dat plannen die er liggen in uitvoering worden gebracht, zodat de mensen uit hun geïsoleerde positie geraken.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina