Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • UPDATE: Politie Londen onderzoekt verband dode en inrijden bestelbus

UPDATE: Politie Londen onderzoekt verband dode en inrijden bestelbus

19/06/2017 06:27

UPDATE: Politie Londen onderzoekt verband dode en inrijden bestelbus

Foto: Twitter  

LONDON - De Londense politie onderzoekt of er een verband is tussen het dodelijke slachtoffer dat viel in het Londense Finsbury Park en het inrijden met een witte bestelbus op moskeegangers op diezelfde locatie. De bestuurder van de bestelbus kon snel na het incident worden aangehouden. De 48-jarige man die ter plaatse werd gearresteerd, zat in het busje. De politie zegt maandag in een verklaring dat het slachtoffer al werd behandeld toen het incident met een bestelbusje plaatsvond.

De verdachte werd eerst door omstanders in bedwang gehouden en daarna aan de politie overgedragen. Hij is vervolgens naar een ziekenhuis gebracht. De man schreeuwde volgens ooggetuigen: ''Ik ga alle moslims vermoorden''. Het slachtoffer aan wie eerste hulp werd verleend, bezweek later aan zijn verwondingen. De politiechef zegt dat er wordt onderzocht wat de relatie is tussen dood van de man en het incident, maar dat het nu nog te vroeg is om een definitief verband te leggen.

Het inrijden op moskeegangers gebeurde op Seven Sisters Road in het stadsdeel Finsbury Park. De politie kreeg rond 0.20 uur, lokale tijd melding van het incident. Zeker is dat bij de aanval tien gewonden zijn gevallen. Twee personen verkeren in levensgevaar. De politie doet onderzoek en zegt dat de zaak wordt behandeld als een terroristische daad "omdat het daar alle kenmerken van heeft". De Britse premier Theresa May heeft eerder laten weten dat de zaak wordt behandeld als een "potentiële terroristische aanval". NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina