Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COMMENTAAR: Blijvende angst voor Brunswijk

COMMENTAAR: Blijvende angst voor Brunswijk

19/06/2017 12:00 - Van onze redactie

COMMENTAAR: Blijvende angst voor Brunswijk

 

PARAMARIBO - Het was zaterdagmiddag bij de beslissingswedstrijd Inter Moengotapoe - Leo Victor om het landskampioenschap voetbal duidelijk dat men bij de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) nog steeds bang is om op te treden tegen Ronnie Brunswijk, de eigenaar van Inter Moengotapoe. Het SVB-bestuur moet nu echt een daad stellen, want zo kan het niet doorgaan.

Brunswijk doet maar, in de wetenschap dat de SVB zijn wangedrag vaak met de mantel der liefde bedekt en allerlei flutredenen aanvoert om hem óf niet te straffen, óf een bijna symbolische straf op te leggen. Hij overtrad tijdens de wedstrijd zaterdag bijna alle regels en kreeg niet eens een waarschuwing van de wedstrijdofficials, terwijl zulk gedrag bij andere ploegen onverbiddelijk zou worden afgestraft. Brunswijk slingerde vulgaire taal naar de wedstrijdleiding. In plaats van dit gedrag af te straffen, leek het er meerdere malen op alsof wedstrijdcommissaris Hedwig Vinkwolk hem meer verzocht zich rustig te houden.

Ook stond de clubvoorzitter meerdere malen op om instructies te geven aan de spelers, terwijl volgens de regels slechts één persoon daartoe bevoegd is. Het was duidelijk dat geen van de wedstrijdofficials de ballen had om hem op zijn gedrag aan te spreken. De stelling dat het gedrag van de achterban meestal hetzelfde is als die van de leider werd opnieuw bevestigd. Bij beide goals die zijn ploeg scoorde, renden de fans van de Moengonese club het veld op om het feest met de spelers te vieren.

Bij het tweede doelpunt sprongen twee supporters zelfs op het dak van de dug-out en bleven ondanks de aanmaningen als wilden erop springen. Naar Brunswijk luisterden ze al helemaal niet. Dat heeft hij zelf in de hand gewerkt. Hoe kan men immers een ander corrigeren als men zich zelf voortdurend misdraagt.  De SVB had het vele geld voor beveiliging voor andere doeleinden kunnen gebruiken, omdat de ingehuurde beveiligers kennelijk ook uit vrees, niet in staat bleken te doen waarvoor ze dik betaald zijn.

Zelfs de politie stond machteloos toe te kijken. De supporters van Inter Moengotapoe durfden hen zelfs uit te dagen en maakten hen meerdere malen duidelijk niet tegen hen te kunnen optreden. Hoe kunnen politiemensen die geroepen zijn de orde te handhaven en burgers te beschermen zich zo laten intimideren? Het valt in deze nog te zien of de SVB hier tegen zal optreden of voor de zoveelste maal zal doen alsof er niets aan de hand is.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina