Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Wereldwijd steeds meer aandacht voor vaderschap’

‘Wereldwijd steeds meer aandacht voor vaderschap’

18/06/2017 18:45

‘Wereldwijd steeds meer aandacht voor vaderschap’

 

PARAMARIBO - Wereldwijd wordt steeds meer aandacht gevraagd voor het belang van vaderschap in de samenleving. Dit meldt de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) in haar boodschap in verband met Vaderdag.

Het is volgens de partij ook een teken des tijds dat de vader in de rol van opvoeder steeds meer wordt belicht. De VHP vindt dat een strategisch kader over de toekomst van Suriname onmisbaar is over de belangrijke rol van tienervaders en jonge vaders om meer tijd met hun kinderen door te brengen en hen tegelijkertijd ook kaar te maken voor hun maatschappelijke betrokkenheid bij de uitdagingen van onze samenleving.

"In onze samenleving met een vrij jonge bevolking zijn er veel ambitieuze tienervaders en jonge vaders. Deze groep zit in de politiek en wil werken aan een "toekomstvisioen" voor Suriname. Maar tegelijkertijd willen ze ook meer tijd besteden aan hun partner en kinderen." Vaders en vaderfiguren hebben volgens de politieke partij meerdere rollen in het gezin, als kostwinner, echtgenoot, leraar en rolmodel.

De rol van moeders wordt niet belangrijker geacht dan de rol van de vader bij de opvoeding. "Ook vaders en vaderfiguren leveren een belangrijke eigen bijdrage aan de ontwikkeling van het kind. Ze dragen andere strategieën en vaardigheden over dan moeders." Als er geen vader is, mist het kind een belangrijke leraar op het pad naar volwassenheid, stelt de VHP.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina