Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Neus organiseert opnieuw protestactie

Neus organiseert opnieuw protestactie

18/06/2017 18:21 - Qu'yvorim Biervliet

Neus organiseert opnieuw protestactie

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - "Drie kindertehuizen trekken aan de bel wegens gebrek aan subsidie en middelen van de overheid. Het is niet alleen de plicht van de overheid, maar van de hele samenleving.” Dat schrijft activiste Maisha Neus zondag in een Facebookbericht, waarmee ze doelt op de individuele verantwoordelijkheid van burgers . Dinsdag organiseert zij een protestactie op het Onafhankelijkheidsplein.

Neus haalt aan dat Suriname een internationaal verdrag heeft getekend. Naast recht op onderwijs, gezondheid en een veilige speelplek hebben kinderen ook recht op bescherming. "Bescherming tegen mishandeling, kinderarbeid en de gevolgen van oorlog en seksuele uitbuiting", entameert zij in haar Facebookpost. Ze startte 9 juni een inzamelingsactie voor kindertehuis Nos Kasita onder het mom van 'alle beetjes helpen'.

Ook de Guyanese ambassade in Paramaribo heeft toen een bijdrage geleverd in de vorm van levensmiddelen. "Het is niet de eerste keer dat wij dit doen en het zal zeker niet de laatste keer zijn. Wij hebben een oproep in de media gezien voor donaties door de samenleving en hebben hierop ingespeeld vanuit onze sociaalmaatschappelijke verantwoordelijkheid", zei Gerald Whyte, first officer op de ambassade, afgelopen woensdag.

De activiste hekelt niet alleen het gebrek aan transparantie in de financiële sector maar ook de acuut gestegen brandstofprijzen, stijgende werkloosheid en verruwende criminaliteit. In mei besloot Neus om even een 'pauze' te nemen om haar strategie te evalueren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina