Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Honderden doen mee aan Yoga Dag

'Yoga is spiritualiteit'

18/06/2017 17:27 - Sabitrie Gangapersad

Honderden doen mee aan Yoga Dag

Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Met een yogamat in de hand en gekleed in comfortabele kleding, togen honderden mensen zondagochtend naar het KKF gebouw. Ze lieten zich niet weerhouden door het slechte weer.

Het yogafestival dat op 10 juni begon, is zondagochtend afgesloten met gezamenlijke oefeningen. De Indiase ambassade in Suriname houdt sinds 2015 verschillende yoga activiteiten in de maand juni om de International Yoga Day (IYD) te vieren. De Verenigde Naties heeft in december 2014, op aangeven van de Indiase premier Narendra Modi, 21 juni als Internationale Dag van de Yoga geproclameerd. 

Volgens Modi zal de internationale beoefening en promotie van yoga resulteren in meer vrede en harmonie op aarde. Deze woorden benadrukte hij wederom in een videoboodschap die in KKF werd vertoond.  "Yoga is geen religie, maar spiritualiteit en geeft diepe inzicht over onszelf en ons bestaan. Dit jaar hebben we een nieuw element toegevoegd aan de viering van IYD. We gaan mantra's reciteren voor vrede, gezondheid en harmonie", zei ambassadeur Satendar Kumar van India.

Assembleelid Dew Sharman vindt dat yoga moet worden gepromoot als universele methodiek voor een goede gezondheid. De gezamenlijke yoga oefeningen werden geleid door yogaleraar Dinesh Sharma van het Indiaas Cultureel Centrum. Daarna deed Loes Bemmel een meditatiesessie met de aanwezigen. De ochtend werd afgesloten met mantra recitatie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina