Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Gow2 verlaagt maandag brandstofprijs

Gow2 verlaagt maandag brandstofprijs

18/06/2017 20:10 - Van onze redactie

Gow2 past brandstofprijs maandag aan

 

PARAMARIBO - Oliemaatschappij Gow2 stelt de brandstofprijs voor ongelode benzine bij. De nieuwe pompprijs is vastgesteld op SRD 5,90 per liter. De daling van 21 cent per liter gaat vanaf maandag in.

De redactie verneemt dat de prijs bij retailer SOL nog onveranderd is, daar kost ongelode benzine SRD 6,34 per liter. Hierdoor ontstaat tussen Gow2 en SOL een verschil van circa 44 cent. "De prijzen voor brandstof worden door de oliemaatschappijen vastgesteld, waarna het ministerie van Handel en Industrie deze al dan niet goedkeurt", zei Sirodjenie Jankie, voorzitter van de Surinaamse Servicestations Exploitanten Bond (SSEB) eerder tegenover de Ware Tijd. Echter, de bond heeft hierbij weinig inspraakt, klaagt ze.

"De overheid verdient zo'n SRD 35 miljoen extra aan de brandstofprijsverhoging, op basis van de verbruikcijfers van minister Ferdinand Welzijn", zei ingenieur Edmund Neus vrijdag tegenover ABC Actueel. Neus denkt dat de overheid op zoek is naar geld en vindt dat ze voorzichtig moet zijn met belastingen in tijden van inflatie. Volgens Neus wordt er minder getankt. Hij denkt dat de brandstofprijzen mede daardoor onlangs acuut zijn verhoogd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen