Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • UPDATE: Busje rijdt in op voetgangers Londen

UPDATE: Busje rijdt in op voetgangers Londen

18/06/2017 22:05

Auto rijdt opnieuw in op voetgangers Londen

Foto: Twitter  

LONDON - In de nacht van zondag op maandag is in Londen opnieuw een busje ingereden op voetgangers. De politie kreeg rond 00:20 uur, lokale tijd melding van het incident op Seven Sister Road in het stadsdeel Finsbury Park. Er zijn meerdere slachtoffers, maar een exact aantal ontbreekt. Volgens ooggetuigen gaat het om moslims die net de moskee hadden verlaten.

Op Twitter zegt de politie dat één persoon is aangehouden en spreekt van een groot incident. Er is onderzoek ingesteld; drie uur na de eerste melding zijn nog altijd veel politiemensen aanwezig. De Londense politie wil nog niet zeggen of het een ongeluk of een gerichte actie betreft.

Ook de Londense ambulancedienst is aanwezig op de plek waar het incident plaatsvond; de brandweer heeft verdere assistentie gestuurd. Een aantal van de gewonden wordt ter plekke verzorgd. De BBC  meldt dat getuigen drie ernstig gewonden op straat zagen liggen; Sky News tekent op dat er tien gewonden zijn.

Tegen persbureau AP vertelt een ooggetuige dat hij het voertuig op zich af zag komen: "Hij reed zo de stoep op, ik moest wel aan de kant springen." Rond 02.30 uur lokale tijd liet de Londense ambulancedienst in een verklaring weten dat bij het incident "meerdere ambulances en ambulancebroeders en een traumateam" zijn ingezet. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen