Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Voorzitter Zaalvoetbalbond tevreden met voortvarend seizoen

Voorzitter Zaalvoetbalbond tevreden met voortvarend seizoen

19/05/2017 15:50 - Marciano Millerson

Voorzitter Zaalvoetbalbond tevreden met voortvarend seizoen

 

PARAMARIBO - Rolf Verwey, voorzitter van de Surinaamse Zaalvoetbalbond, is blij met de voortvarende start van het seizoen. Donderdagavond is er een aanvang gemaakt van het competitiejaar 2017.

Verwey verheugt zich dat het aantal teams, dat zich voor het nieuwe seizoen heeft aangemeld, op hetzelfde niveau gebleven is als vorig jaar. Volgens hem is dat belangrijk vanwege de kosten. "De teams heb je namelijk nodig om de kosten te kunnen dekken. Wij houden de inschrijfkosten dit jaar lager om de ploegen tegemoet te komen", vertelt Verwey. "Er zijn zelfs twee extra ploegen bij gekomen. In totaal hebben zich tien nieuwe verenigingen ingeschreven."

Veel teams hebben zich met een tweede ploeg ingeschreven. "De reserve teams bestaan merendeels uit jeugdspelers. Dit is goed voor de onderbouw om te werken aan de jeugd, om de jongeren klaar te stomen voor de toekomst." Vorige week is er een aanvang gemaakt met de Fustal Academy, waar jeugdigen al in een vroeg stadium de vaardigheden van het zaalvoetbalspel worden aangeleerd. Het gaat dan niet alleen om prestaties op het veld, maar ook om het vertonen van goed gedrag en het leveren van goede schoolprestaties.

De arbitragecommissie en de teams werken aan verbetering. Het scheidsrechterskorps wordt planmatig aangepakt om het niveau van de officials op te krikken. Over twee maanden brengt Frans-Guyana een bezoek aan Suriname om enkele vriendschappelijke interlands af te werken met een senioren en U21-selectie.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina