Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Voorbereidingen protest zaterdag in volle gang

Voorbereidingen protest zaterdag in volle gang

19/05/2017 15:00 - Van onze redactie

Voorbereidingen protest zaterdag in volle gang

Foto: dWT  

PARAMARIBO - De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP), de Nationale Partij Suriname (NPS), de Pertjajah Luhur (PL) en de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) zijn druk bezig om bussen te regelen voor het volksprotest op zaterdag 20 mei, dat in Grun Dyari, het partijcentrum van de NPS wordt gehouden. Dat meldt de PL in een persbericht.

Ook andere groepen, zoals de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS), ondersteunen het protest. "We gaan niet als organisatie, maar als individuele burgers meedoen aan dit protest", zegt bondsvoorzitter Wilgo Valies. De BvL en de ALS één van de groepen die waren uitgenodigd voor een gesprek met de politieke leiders van de VHP, de NPS, de PL en de ABOP. De bonden zijn geïnformeerd over de opzet van de vreedzame protestmanifestatie. "De politieke partijen hebben ons fysiek ondersteund tijdens de afgelopen protestdagen van de vakbeweging ", licht Valies toe.

Activiste Maisha Neus heeft na enige twijfels besloten om ook deel te nemen aan het protest. Ze vindt dat de vakbeweging niet naar eenheid streeft. "Toen de vakbeweging de herwaardering heeft toe gewezen gekregen, werd terstond gestopt met de acties. Niks mis mee natuurlijk, want hun doel is bereikt, maar waar was de eenheid toen?" schrijft Neus op haar Facebookpagina. Ze heeft onder andere toch besloten te komen, omdat ze voor het volk wil komen en niet de politiek of voor de vakbeweging. Ze roept mensen op om zich zaterdag te verzamelen bij het monument van Gerechtigheid aan de Dr. Sophie Redmondstraat, gekleed in het zwart of wit, om vervolgens naar Grun Yari te lopen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina