Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Moeilijk om goede zorg te garanderen’

‘Moeilijk om goede zorg te garanderen’

19/05/2017 15:26 - Van onze redactie

‘Moeilijk om goede zorg te garanderen’

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - “Vorig jaar hebben we aan de bel getrokken, maar dit heeft niet tot oplossingen geleid. Daardoor staan er nu zaken onder druk in de gezondheidssector.” Dat vertelde Manodj Hindori, directeur van het St. Vincentius Ziekenhuis, vrijdag tijdens het radioprogramma ABC Actueel.

Door de financiële crisis zit de gezondheidssector de laatste twee jaar in een neerwaartse spiraal. Volgens Hindori is het daarom moeilijk om goede zorg te garanderen. "We voelen de klappen. We kunnen sommige diensten niet verrichten. Bepaalde apparaten worden niet gerepareerd. Leveranciers leveren minder of beetje bij beetje, waarbij contant geld gevraagd wordt."

De directeur vertelt dat er enkele jaren terug plannen waren gemaakt om het niveau van de gezondheidssector omhoog te tillen. "Maar we kunnen ons niet vasthouden aan het hoge niveau. Er zitten breuken in het systeem, en de barsten leiden tot grote kraters in het zorgstelsel." Hij pleit voor beter overleg waarin duidelijk wordt welke zorg er mogelijk is en wat er werkelijk kan worden waargemaakt. Ook vraagt hij zich af of het handelen naar de Basiszorgwet haalbaar is. "Op papier klinken sommige plannen goed, maar de realiteit is vaak anders."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina