Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Klinkklare onzin dat pensioenfonds verdampt’

'Klinkklare onzin dat pensioenfonds verdampt’

19/05/2017 09:03 - Eliézer Pross

Rudolf Elias, algemeen-directeur van Staatsolie

Rudolf Elias, algemeen-directeur van Staatsolie Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Het is "klinkklare onzin" en "complete nonsens". "Dit is absoluut niet waar". Dit zijn de niet mis te verstane woorden van Rudolf Elias, algemeen-directeur van Staatsolie, na de bewering dat de regering aan het pensioenfonds van het bedrijf tornt.

Hij reageerde tegenover de krant op de uitspraak van de fractieleider van de VHP in de assemblee, Chandrikapersad Santokhi, dinsdag. De politicus zei "harde informatie" te hebben, dat de regering geld van het pensioenfonds met US 60 miljoen gebruikt voor de staatshuishouding. Dit zou ze doen vanwege het tekort aan geld waarmee de overheid al geruime tijd kampt. Santokhi vroeg van de regering of zijn informatie juist is. 

Elias verwijst deze bewering naar het rijk der fabelen. "Niemand kan aan het geld van het pensioenfonds van ons bedrijf komen. Zelfs Staatsolie niet. Het is absoluut niet waar dat de regering dat wel doet." Het bedrijf heeft op geen enkele wijze beheer over de oudedagsvoorzieningen van zijn medewerkers. "Wij storten alleen netjes het geld. Het bestuur van het fonds voert onafhankelijk het beheer over de middelen, die belegd en uitbetaald worden aan onze gepensioneerden", voegt Elias eraan toe.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina