Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Harde noten met of zonder IMF’

‘Harde noten met of zonder IMF’

19/05/2017 08:05 - Eliézer Pross

Voorzitter van De Nationale Assemblee Jennifer Geerlings-Simons

Voorzitter van De Nationale Assemblee Jennifer Geerlings-Simons Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De regering heeft donderdag officieel haar Ontwikkelingsplan ingediend bij De Nationale Assemblee (DNA). "Wij hadden dit liever eerder binnengekregen, maar wij zijn blij dat het er is", zegt DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons.

De regering heeft veel kritiek gekregen omdat het meerjaren strategisch document lang op zich heeft laten wachten. Hierdoor moest ook de behandeling/goedkeuring van de begroting van 2017 worden uitgesteld. "Een teken van een gebrek aan het vermogen om te plannen", en "een gebrek aan transparantie", luidt de kritiek die vaak vanuit de oppositie en door critici wordt geuit. Maar de parlementsvoorzitter wijst erop dat het Ontwikkelingsplan geldig zal zijn vanaf januari 2017 (tot 2021...red). Daarnaast had de regering de handen vol met het samenstellen en uitvoeren van het Economisch Herstel- en Stabilisatie Plan (EHSP). 

Het gaat volgens haar om zaken waarvoor veel tijd en werknodig zijn. Ook over de kritiek rond het beëindigen van de samenwerking met het Internationaal Monetair Fonds, waarop het EHSP gestoeld is, is ze het oneens. "Zelfs voordat wij de overeenkomst met het IMF hadden bereikt, heeft het parlement zich verplicht om cruciale wetten dit jaar goed te keuren." Over onder andere de Anti-Corruptie Wet, een moderne Comptabiliteitswet en een nieuwe Openbare Aanbestedingswet zijn er afspraken tussen het parlement en de regering voor indiening of (verdere) behandeling dit jaar.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina