Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Werkloosheid Frankrijk onder 10 procent

Werkloosheid Frankrijk onder 10 procent

18/05/2017 13:01

De nieuwbakken president Emmanuel Macron (r) heeft woensdag zijn regeringsteam gepresenteerd. Edouard Philippe (l) is benoemd tot premier. Het team bestaat uit  een combinatie van linkse en rechtse politici.

De nieuwbakken president Emmanuel Macron (r) heeft woensdag zijn regeringsteam gepresenteerd. Edouard Philippe (l) is benoemd tot premier. Het team bestaat uit een combinatie van linkse en rechtse politici. Foto: AP  

PARIJS - De werkloosheid in Frankrijk is in het eerste kwartaal onder de 10 procent gedoken, waarmee het laagste niveau werd bereikt sinds 2012. Dat blijkt uit cijfers die het Franse statistiekbureau donderdag naar buiten bracht.

De werkloosheid zakte naar 9,6 procent van de Franse beroepsbevolking, van 10 procent in het voorgaande kwartaal. Frankrijk telde in de afgelopen periode 2,7 miljoen werklozen. Wel blijft de jeugdwerkloosheid hardnekkig hoog met circa 22 procent.

De gedaalde werkloosheid is een opsteker voor de nieuwe Franse president Emmanuel Macron. Die heeft beloofd de arbeidsmarkt te liberaliseren waardoor het makkelijker wordt voor bedrijven om mensen te ontslaan en aan te nemen. ANP/NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina