Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Het is zaak dat de regering naar het volk luistert'

Waidoe: 'Het is zaak dat de regering naar het volk luistert'

18/05/2017 11:21 - Van onze redactie

Waidoe: 'Het is zaak dat de regering naar het volk luistert'

 

PARAMARIBO - Indien de regering niet luistert, dan zullen de protesten alleen maar toenemen. “Het is zaak dat de regering naar het volk luistert.” Dit zegt parlementariër William Waidoe van de Pertjajah Luhur (PL), die zelf afkomstig is uit het district Nickerie. Ook tijdens de openbare vergadering dinsdag uitte hij felle kritiek op het huidige regeringsbeleid.

De volksvertegenwoordiger zegt dat de mobilisatiecampagne van de gezamenlijke oppositie voor het volksprotest op 20 mei vlot verloopt. "Voor wat de Pertjajah Luhur betreft, zijn wij op schema. We hebben al enkele structurenvergaderingen achter de rug. Intussen zijn er al een aantal bussen voor de PL-achterban geregistreerd door onze structuren. Onze target is 20 bussen voor Nickerie alleen", meldt Waidoe. Ook vanuit de andere districten zullen er een aantal bussen worden ingezet. Waidoe stelt dat de regering systematisch probeert het fundamenteel recht van burgers om te protesteren te onderdrukken.

"Zo is bij de eerste aanvraag voor het protest in Nickerie op 28 april pas om 11 uur die dag aangegeven dat vergunning is verleend. Voor het protest van zaterdag 6 mei is dan weer geen vergunning verstrekt, met als reden de Nicopa Rally", staat in het persbericht. De parlementariër is hierover erg ontstemd. "Ik ben benieuwd wat de regering nog meer uit de kast zal halen, ben oprecht overtuigd dat rechtvaardigheid zal zegevieren."

De vier oppositionele partijen, met name de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP), de Nationale Partij Suriname (NPS), de Pertjajah Luhur (PL) en de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP), zijn bezig met de voorbereidingen voor het volksprotest op 20 mei, dat in Grun Dyari, partijcentrum van de NPS wordt gehouden. Ook zullen leden van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) het vreedzame volksprotest op 20 mei ondersteunen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina