Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verplichte chauffeurskaart voor particuliere lijnbussen en Albina-taxi

Verplichte chauffeurskaart voor particuliere lijnbussen en Albina-taxi

18/05/2017 06:14 - Gilliamo Orban

De Albina Taxi standplaats.

De Albina Taxi standplaats. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Bestuurders van particuliere lijnbussen zullen een chauffeurskaart krijgen van de overheid. Betrokkenen kunnen zich vanaf donderdag tot en met 21 juli registreren bij het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie. “We willen af van de chaotische toestanden en willen weten wie de bussen besturen. Er zijn namelijk mensen die rijden, maar geen vergunning hebben,” zegt Raoul Swedo, hoofdvoorlichter van het ministerie.

Hij waarschuwt dat er streng zal worden gecontroleerden tegen betrokkenen die nalaten zich te registreren streng zal worden opgetreden. Wie zich wel heeft geregistreerd, maar bij controle zijn chauffeurskaart niet bij zich heeft zal van de weg worden gehaald. John Mahadewsing, voorzitter van de Particuliere Lijnbusorganisatie, was woensdag niet bereikbaar voor een reactie.

Swedo zegt dat het ministerie het openbaar vervoer landelijk aan het ordenen is en de genoemde maatregel past in dat beleid. Ook taxichauffeurs die de route Paramaribo-Albina onderhouden zullen een chauffeurskaart krijgen. Intussen zijn ongeveer tweehonderd boten die varen op de Marowijnerivier goedgekeurd door de Maritieme Autoriteit Suriname. Zij zullen vervolgens een vergunning krijgen van de overheid.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina