Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • IsDB financiert sociale woningbouw voor US$ 35 miljoen

IsDB financiert sociale woningbouw voor US$ 35 miljoen

18/05/2017 10:19 - Van onze redactie

IsDB financiert sociale woningbouw voor US$ 35 miljoen

 

PARAMARIBO - Het sociale woningbouwprogramma van de regering wordt voor 35 miljoen US dollar gefinancierd door de Islamitische Ontwikkelingsbank (IsDB). Deze keurde maandag de financieringsaanvraag goed. Dat gebeurde tijdens haar 42ste vergadering van governors in Jeddah, Saudi-Arabië, waar de minister van Financiën Gillmore Hoefdraad en ambassadeur Anwar Lall Mohamed namens Suriname aanwezig zijn.

Het ambitieuze woningbouwprogramma van de regering is reeds geruime tijd op een laag pitje, mede vanwege de financiële malaise waarin het land verkeert. Desgevraagd zegt Ginmardo Kromosoeto, directeur van de Surinaamse Postspaarbank dat het geld niet bedoeld is voor de woningbouw die goeddeels door zijn bank moet worden gefinancierd, maar voor het Low Income Shelter Programme.

Aan de nieuwssite Caribbeannewsnow zegt Lall Mohamed dat de delegatie in Saudie-Arabië is om gedaan te krijgen dat een aantal projecten op de rails worden geplaatst. Het gaat om de nieuwbouw van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, een project ter verbetering van de gezondheidszorg in het algemeen en twee onderwijsprojecten. Met de toekenning van de lening voor het woningbouwprogramma springt de teller voor uitstaande leningen van de bank aan Suriname naar honderd miljoen US dollar.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina