Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Niet verwachtbaar dat Daniel aanblijft'

'Niet verwachtbaar dat Daniel aanblijft'

18/05/2017 08:51 - Milton Hubard

Korpschef Agnes Daniel heeft zelf besloten de handdoek in de ring te gooien.

Korpschef Agnes Daniel heeft zelf besloten de handdoek in de ring te gooien. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Hoewel president Desi Bouterse het nog moet bekrachtigen, kan nu al gezegd worden dat korpschef Agnes Daniel zal worden ontheven. Dit zegt de minister van Justitie en Politie, Eugène van der San.

Er bestaat volgens hem geen basis meer voor handhaving van de korpschef, nu zij zelf heeft gevraagd uit haar functie te worden ontheven. Het is volgens de bewindsman geen gebruik dat dergelijke verregaande verzoeken van ambtenaren worden afgewezen.

Na een onderhoud met het staatshoofd heeft Daniel maandag besloten de eer aan zichzelf te houden. Het bestuur van de Surinaamse Politiebond had vorige maand in een brief aan het staatshoofd onderbouwd aangegeven dat het geen vertrouwen meer heeft in het managementteam van het Korps Politie Suriname. De bond pleitte daarom voor vervanging van het team.

De regering heeft vervolgens besloten een commissie samen te stellen om de door de bond aangehaalde argumenten te onderzoeken, om vervolgens een besluit hierover te nemen. Daniel was de regering echter voor. "De korpschef heeft het makkelijker gemaakt voor het beleid", reageert de bewindsman.

Van der San heeft desondanks besloten de commissie in te stellen. Het driekoppige team bestaat uit Jules Wijdenbosch, Sharmila Kalidien-Mansaram en Eric Sinester. Een belangrijke reden hiervoor is volgens de Justitieminister dat de klacht van de bond gericht is op het hele managementteam en niet alleen op de korpschef. Voordat de commissie werd ingesteld, heeft de minister maandag met het bondsbestuur gesproken en dinsdag met de met de korpschef.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina