Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Economische Controledienst weer actief

Economische Controledienst weer actief

18/05/2017 05:16 - Van onze redactie

Economische Controledienst weer actief

 

PARAMARIBO - Na maanden is de Economische Controledienst (ECD) van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI en T) weer begonnen met agressieve controles. Die kwamen twee weken terug op gang met de sluiting van zes supermarkten die zich niet hebben gehouden aan de vergunningsvoorwaarden.

Bij recente controle in Wanica en Para zijn winkeliers betrapt op onder meer prijsopdrijving, geen of onduidelijke prijsaanduiding, niet geijkte weegschalen, vervallen producten en het niet kunnen tonen van inkoopfacturen. Ook is een winkelier betrapt op verkoop van producten zonder accijnszegels, wat betekent dat er geen invoerrecht op betaald is en dat het vermoedelijk gaat om smokkelwaar. De producten zijn in beslag genomen en de winkelier moest zich voor verdere afhandeling aanmelden bij het ministerie. Afhankelijk van de mate waarin sommige winkeliers de wet hebben overschreden, werden de bedrijfsactiviteiten gestaakt.

In een persbericht staat dat de ECD weer goed zichtbaar zal zijn in de districten. Veel mensen vroegen zich af of de afdeling nog wel werkt.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina