Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Baku Games: Taekwondoka Tosh van Dijk verzekerd van medaille

Baku Games: Taekwondoka Tosh van Dijk verzekerd van medaille

18/05/2017 11:42 - Terence Oosterwolde

Tosh van Dijk (l) staat in de halve finales van de Solidariteitsspelen in Baku.

Tosh van Dijk (l) staat in de halve finales van de Solidariteitsspelen in Baku.  

PARAMARIBO - Tosh van Dijk doet het tot nu toe goed op de vierde Islamitische Solidariteitsspelen in Azerbeidzjan. De 22-jarige Surinamer keert sowieso terug met eremetaal. In de Baku Sports Hall won hij tijdens de ochtendsessie zijn beide partijen, waardoor hij in de halve finale staat. Daardoor zit er minimaal brons in voor de taekwondoka.

Van Dijk, ingedeeld in de gewichtsklasse -74 kilogram, won zijn openingspartij tegen Muhammad Faheem van Pakistan overtuigend met 18-2. Na de eerste ronde had hij al een 7-0 voorsprong, na de tweede stond hij met 12-1 voor, voordat hij de strijd in zijn voordeel beslechtte.

In de kwartfinale moest Van Dijk vol aan de bak tegen de thuisvechter Said Guliyev. Hij keek na de eerste ronde aan tegen een 2-7 achterstand en stond na de tweede ronde met 10-13 achter. Echter, de Surinamer maakte geen fout en bezegelde zijn plek in de halve finales door de laatste ronde met 9-4 te winnen, waardoor de eindstand 19-17 werd.

Van Dijk komt in de halve finale uit tegen de 21-jarige Seyed Ahmad Khosrowfar uit Iran. In de andere strijd staan Nikita Rafalovich van Uzbekistan (23 jaar) en Anas Aladarbi van Jordanië (27) tegenover elkaar. De winnaars komen uit in de finale, de verliezers krijgen de bronzen medaille.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina