Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Baku Games: Ilsida Toemere niet onder persoonlijk record

Baku Games: Ilsida Toemere niet onder persoonlijk record

18/05/2017 11:13 - Terence Oosterwolde

Ilsida Toemere noemt de Baku Games een 'geweldige ervaring'.

Ilsida Toemere noemt de Baku Games een 'geweldige ervaring'. Foto: Collectie Ilsida Toemere  

PARAMARIBO - Ilsida Toemere heeft donderdag in Baku, Azerbeidzjan de 5.000 meter gelopen tijdens de vierde Islamitische Solidariteitsspelen. De Surinaamse atlete eindigde als negende in het deelnemersveld van tien vrouwen.

Toemere finishte in 22 minuten, 1,87 seconden en bleef boven haar persoonlijk record, dat op 19:01 staat. Op Facebook sprak de atlete van een "geweldige ervaring". Toemere, van huis uit 10K-loopster, heeft Suriname vaker op internationale evenementen vertegenwoordigd waaronder Inter-Guyanese Spelen, Carifta Games, South-American 10K Classic, Universiade, Eindhoven Marathon en Caricom 10K.

Ruth Jebet van Bahrein, 20 jaar, won de gouden plak na een spannende finish in 14:53,41. Jebet had woensdag goud veroverd op de 3.000 meter steeple chase. De even oude Yasemin Can van Turkije pakte donderdag het zilver op de 5.000 meter in 14:53,50.  Het brons ging naar de 22-jarige Daria Maslova van Kyrgystan in 15:00,42. De 25-jarige Amina Tahiri van Marokko haalde het einde niet.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina