Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Wandelfanaten willen Curaçaose editie

Wandelfanaten willen Curaçaose editie

21/04/2017 06:03 - Van onze redactie

 De twee Curaçaose wandelfanaten Rensley Victoria en Naïsha Santiago

De twee Curaçaose wandelfanaten Rensley Victoria en Naïsha Santiago Foto: dWT  

PARAMARIBO - Twee Curaçaose wandelfanaten willen volgend jaar een Curaçaose Avondvierdaagse organiseren. Ze kwamen in Paramaribo contacten leggen en om te kijken hoe ze het volgend jaar zullen aanpakken. Voor Rensley Victoria en Naïsha Santiago is wandelen niets minder dan een passie.

"Voor mij is wandelen veel meer dan een sport. Het is kracht, vitaliteit, rust, dynamiek en zoveel meer", steekt Victoria bevlogen van wal. Hij wandelt al elf jaar en is al voor de tweede keer aanwezig bij de Surinaamse Avondvierdaagse. Voor Santiago is het haar eerste deelname. Samen waren ze ook al present op het grootse wandelevenement in Nijmegen en ook in juni van dit jaar zullen ze er aanwezig zijn. Dat Nederlandse evenement trekt jaarlijks 50.000 deelnemers.

Zo hoog wil het duo voor de eerste editie in mei volgend jaar niet mikken, maar tweeduizend man, de helft van de Surinaamse editie dit jaar, is volgens het tweetal een realistisch doel. "Daarvan mikken we op duizend Curaçaoënaars en duizend andere buitenlanders, want ons doel is een Avondvierdaagse met een internationaal karakter", zegt Santiago.Gepassioneerd door de sport en gedreven om Curaçao op de kaart te zetten, is het koppel erop gebrand het project tot een goed einde te brengen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina