Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Voedingsleverancier arrestanten voelt zich beperkt

Voedingsleverancier arrestanten voelt zich beperkt

21/04/2017 07:05 - Gilliamo Orban

Voedingsleverancier arrestanten voelt zich beperkt

 

PARAMARIBO - Mohamedsafie Hasnoe, sinds 1989 leverancier van maaltijden voor arrestanten en gevangenen, heeft het gevoel dat de overheid hem volledig buitenspel wil zetten.

Hij had vorig jaar, als een van de grootste leveranciers van voeding aan de strafinrichtingen en cellenhuizen kritiek geuit op de wanbetaling van de Staat. "Ik leverde toen voeding voor ongeveer 600 gevangen en arrestanten per dag, maar nu is dat teruggebracht naar nauwelijks 30 arrestanten", zegt Hasnoe tegen de Ware Tijd. Bij de laatst gehouden openbare aanbesteding voor voedingsleveranciers in december heeft hij veel minder gunningen gehad dan hij in 2016 had. 

Nu levert Hasnoe maaltijden voor politiecellen in Commewijne namelijk te Meerzorg, Mariënburg en Richelieu. Eerder leverde hij aan het Huis van Bewaring, Jeugd doorgangscentrum "Opa Doeli" en politiecellen van Santodorp, Uitvlugt, Flora, Latour, Livorno en Keizerstraat waar arrestanten zijn ondergebracht.

Hij zegt dat het met de gunningen is misgaan wegens onkunde bij de aanbesteding. "De mensen van de toewijzingscommissie vonden dat ik verlies zou lijden met het lage tarief waarvoor ik had ingeschreven." Hasnoe vermoedt dat de overheid wraak heeft genomen op hem wegens zijn kritiek over de achterstallige betalingen. "Ik heb niet gelogen, maar de waarheid gezegd. Wij voedingsleveranciers hadden ons geld nodig".

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina