Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Inhoud eerste dialoogronde onbekend

Inhoud eerste dialoogronde onbekend

21/04/2017 09:05 - Merredith Bruce

Inhoud eerste dialoogronde onbekend

 

PARAMARIBO - Wat dinsdag precies op tafel is gelegd bij aanvang van de dialoogronde tussen de regering, de vakbeweging en maatschappelijke groepen blijft vooralsnog onbekend. Zowel de vakorganisaties die zijn ontvangen als de regering houden de lippen stijf op elkaar.

Voor informatie wordt verwezen naar maandag, wanneer het vervolggesprek plaatsvindt. De Organisatie van Samenwerkende Autonome Vakbonden (Osav), de Confederatie van Organisaties van Landsdienaren (COL) en de Moederbond zijn dinsdag uitgenodigd op het presidentieel paleis. "De dialoogronde is bedoeld om te komen tot duurzame oplossingen, die financieel haalbaar en tevens maatschappelijk verantwoord zijn in Suriname", meldt het Kabinet van de President in een verklaring.

De vakcentrales hebben bij de ontmoeting met de president "urgentiepunten" gepresenteerd. Er wordt verder hierover niet uitgeweid.

Het hoofdbestuur van de COL zegt in een verklaring niet tevreden te zijn met het voorlopig resultaat van het overleg. De bespreking verliep volgens voorzitter Hugo Blanker in een begripsvolle sfeer. "Wij zijn evenwel nog ver van een aanvaardbare levensstandaard. De actuele en acute wurgende situatie voor de gepensioneerde landsdienaren en hun gezinnen is niet langer vol te houden." De vakbond laat weten dat de kwestie rondom de veiling van de Putcher-crèche ook aan de orde is gekomen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina