Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Wij hebben afspraken met vakbeweging’

‘Wij hebben afspraken met vakbeweging’

20/04/2017 06:19 - Gilliamo Orban

Angelic del Castilho van DA'91 zegt dat haar partij samen met SPA op 1 mei een bijeenkomst zal houden, waarbij de partijen weer hun stem publiekelijk zullen laten horen over het regeringsbeleid.

Angelic del Castilho van DA'91 zegt dat haar partij samen met SPA op 1 mei een bijeenkomst zal houden, waarbij de partijen weer hun stem publiekelijk zullen laten horen over het regeringsbeleid. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - “De vakbeweging wil niet dat de protestacties een politiek karakter hebben en wij houden ons aan de afspraken”, zegt VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi tegen de Ware Tijd. Hij reageert op uitspraken van Stefano ‘Pakittow’ Biervliet, een van de initiatiefnemers van de actiegroep ‘We zijn Moe’ woensdag tijdens de protestmanifestatie. “Ik neem mijn woorden niet terug. Mijn boodschap voor oppositieleiders Santokhi, Del Castilho, Somohardjo en Belfort: leuk dat jullie hier zijn. Maar kom met je achterban!” had Biervliet toen gezegd.

Santokhi zegt dat vergaderd is met de vakbeweging en daarbij duidelijk naar voren is gekomen dat de protestactie een aangelegenheid zal zijn van de vakbeweging. De politieke partijen zijn daarmee akkoord gegaan, maar hebben wel ondersteuning toegezegd. "Daarom lopen we niet in de voorste rij en we speechen niet op het podium", legt de VHP-voorzitter uit. Hij benadrukt dat de VHP'ers niet de straat op zullen gaan zonder dat hun leiders een voorhoederol hebben in het protest. "Volgelingen lopen achter hun leiders aan. Wanneer we gaan mobiliseren, willen ze weten wat wij gaan doen."

De politicus zegt dat binnenkort een politieke manifestatie zal worden gehouden door alle oppositiepartijen. "Het optreden van de regering dinsdag naar de actievoerders toe waarbij mensen zijn mishandeld, is aanleiding dat wij duidelijk onze stem laten horen."

Angelic del Castilho, voorzitter van DA'91, kan zich terugvinden in de mening van Biervliet. "Ik heb hem gehoord en het is een terechte opmerking. Wij hebben vanaf het begin de actie ondersteund, maar we bereiken nu een climax waar wij als politieke partij meer mensen op de been moeten brengen." Zij wijst erop dat DA'91 in staat is meer mensen op straat te krijgen, maar dat zal geld kosten. Er moeten onder andere bussen worden ingezet. "Wij zijn geen partij met ex-parlementariërs en ex-ministers die de kosten kunnen dekken."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina