Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verdachten al ruim drie jaar in voorarrest

Verdachten al ruim drie jaar in voorarrest

20/04/2017 10:07 - Van onze redactie

Verdachten al ruim drie jaar in voorarrest

 

PARAMARIBO - Kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor behandelde woensdag een rechtszaak met vier verdachten van wie er drie al langer dan drie jaar in voorarrest zitten. De rechter schuift de zaak op de lange baan en de verdachten dringen dan ook aan op een snelle uitspraak, omdat ze de onzekerheid waarin ze verkeren nauwelijks meer aankunnen.

Een van hen, Gislan B. ontkende in een emotioneel betoog opnieuw betrokken te zijn bij de inbraak waarvoor hij en zijn vrienden terecht staan. "Mevrouw de rechter ik ben niet bij betrokken bij de inbraak. Ik heb kinderen thuis die ik moet verzorgen. Ik zit al drie jaar en één maand vast. Ik wil echt naar huis. Ik verzoek het u."

De rechter ging net als voorgaande keren, ook nu weer voorbij aan zijn verzoek, dat ondersteund werd door zijn advocaat, Valery Piqué. Zij betoogde dat de verdachte slechts als chauffeur heeft gefungeerd en niet daadwerkelijk heeft deelgenomen aan de roofoverval. Als verzachtende omstandigheid voerde ze aan dat haar cliënt vlot heeft meegewerkt aan het onderzoek van de politie en dat hij heeft toegegeven dat geld te hebben ontvangen voor een taxirit om de beroving mogelijk te maken.

Een tweede verdachte, Orpheo V. is tijdens de vorige zitting voorlopig in vrijheid gesteld op verzoek van zijn advocaat. Die betoogde dat zijn cliënt in tegenstelling tot wat de vervolging beweert, geen vuurwapen had. Huiszoekingen en forensisch onderzoek hebben ook geen bewijs opgeleverd voor zijn betrokkenheid. De andere twee verdachten zijn Marley N., en Yean Pierre C. De zaak is verdaagd tot 5 juni.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina